Avuí hem estat informats al voltant la realitat augmentada que seria la introducció de recursos digitals a la realitat, mitjantçant pantalles d'aparells electrònics, ja siguen 2D o 3D. Una bona manera d'introduir la realitat virtual a la realitat tangible són els reconeixements de formes o els codis QR que faciliten esta interactuació de l'aplicació digital amb l'entorn real. El codi QR el podem generar online en https://es.qr-code-generator.com.
Per altra banda, amb l'aplicació Plickers podem plantejar preguntes tipus test als alumnes i escanejar les seues respostes amb el suport del nostre mòbil. Ràpidament aquesta aplicació ens registraria les respostes -alçant una làmina predefinida que es correspon amb la resposta triada- de tots els alumnes d'una passada. A més a més, la correcció és automàtica. Açò permiteix fer una espècie de kahoot sense necessitat que els alumnes tinguen accés a internet. Dins aquesta aplicació online, creem classes o grups, afegint els noms de tots els alumnes. Podem a més ordenar diferents carpetes i subcarpetes per assignatures i unitats, posteriorment assignar els qüestionaris als diferents grups-classe que hajam creat, amb els seus respectius alumnes. L'aplicació ens genera làmines de resposta diferenciades per a cada alumne per a evitar que es copien en la resposta. Per tant, les làmines són individuals i els alumnes responen amb la possició amb la que coloquen la làmina. Si la resposta correcta és la A, hauran de posar la possició en la que la A está dalt del tot.
Per últim hem estat introduit en l'aplicació wikiloc que ens serveix per a enregistrar rutes de geolocalització que podem tematitzar amb parades que ens interessen en el nostre tema triat. Podem compartir-les i fer gaudir als visitants dels nostres comentaris i fotos dels espais que ens trobem al llarg del nostre recorregut. Açò pot tindre una aplicació educativa si fem un bon treball d'anàlisi i, potser, en combinació amb una webquest podem fer fantàstiques rutes literàries.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada